Varm choklad med hetta

Varm choklad med hetta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Älskad klassiker med hetta från chili som värmer extra. Choklad och chili gifter sig väl. För en lyxig känsla toppar du med lättvispad grädde. Perfekt om du vill avnjuta chokladen på vinterutflykten. Bara att hälla upp grädden i en mindre flaska – hur enkelt som helst!

Ingredienser

4portioner

  • 9dl
    mjölk
  • 3dl
    grädde
  • 200g
    mörk blockchoklad
  • 1
    torkad chipotle
  • 1
    röd chili
  • 1
    kanelstång
  • ½
    vaniljstång
  • 1krm
    cayennepulver
  • 1nypa(or)
    salt
  • flytande honung efter smak

Så lagar du

1. Häll upp hälften av mjölken i en kastrull på medelvärme. Bryt ner blockchokladen och låt smälta. Rör om kontinuerligt.

2. Vispa samtidigt 2 dl grädde lätt. Den ska fortfarande vara i flytande form. Häll upp i liten flaska.

3. Dela den färska chilin mitt itu och avlägsna kärnorna.

4. Skär vaniljstången på hälften.

5. Tillsätt resterande mjölk, 1 dl ovispad grädde, chili, kanelstång, vaniljstång och cayennepulver. Värm upp under omrörning så att det inte bränns vid i botten.

6. Smaka av med honung om du vill att chokladen ska vara sötare.

7. Häll upp i termos och packa ner i ryggsäcken. Glöm inte att ta med den lättvispade grädden också.

8. På utflykten: Servera i medtagna muggar. Häll försiktigt över den lättvispade grädden.

Tips

Det går självklart lika bra att njuta av hemma framför brasan. Tillsätt mörk rom om du önskar du en variant med alkohol.

Är du känslig för hetta är det bara att minska mängden chili.

Dela det här receptet med dina vänner!