Varm choklad med hetta
Publicerat:
2020-01-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 9dlmjölk
- 3dlgrädde
- 200gmörk blockchoklad
- 1torkad chipotle
- 1röd chili
- 1kanelstång
- ½vaniljstång
- 1krmcayennepulver
- 1nypa(or)salt
- flytande honung efter smak
Så lagar du
1. Häll upp hälften av mjölken i en kastrull på medelvärme. Bryt ner blockchokladen och låt smälta. Rör om kontinuerligt.
2. Vispa samtidigt 2 dl grädde lätt. Den ska fortfarande vara i flytande form. Häll upp i liten flaska.
3. Dela den färska chilin mitt itu och avlägsna kärnorna.
4. Skär vaniljstången på hälften.
5. Tillsätt resterande mjölk, 1 dl ovispad grädde, chili, kanelstång, vaniljstång och cayennepulver. Värm upp under omrörning så att det inte bränns vid i botten.
6. Smaka av med honung om du vill att chokladen ska vara sötare.
7. Häll upp i termos och packa ner i ryggsäcken. Glöm inte att ta med den lättvispade grädden också.
8. På utflykten: Servera i medtagna muggar. Häll försiktigt över den lättvispade grädden.
Tips
Det går självklart lika bra att njuta av hemma framför brasan. Tillsätt mörk rom om du önskar du en variant med alkohol.
Är du känslig för hetta är det bara att minska mängden chili.