Varm krabba med ingefärsvinäger

Varm krabba med ingefärsvinäger

Ingredienser

2 - 4portioner

  • 2st
    färska kokta krabbor
  • 2msk
    risvinäger
  • 2msk
    lagrad mörk kinesisk vinäger (går att byta ut mot balsamvinäger)
  • 2tsk
    hackad ingefära
  • 1tsk
    socker

Så lagar du

Till varje person behövs en liten skål ingefärsvinäger att doppa krabbköttet i

Värm ugnen till 100-150 grader

Avlägsna stjärten på krabborna. Stick in en ugnstermometer i en av krabborna och vira två lager folie om varje krabba.

Lägg krabborna på rygg på en plåt och ställ in i ugnen. När innertemperaturen är 50 grader är de krabborna klara.

Blanda vinägersorterna med den hackade ingefäran och smaka av med socker.

Häll upp i små skålar.

Dela krabban i lämpliga plockbitar, lägg upp på ett fat och servera.

Avnjut genom att doppa krabbköttet i ingefärsvinägern.

Fredrik om receptet:
Den som bor nära Vänern kan med lite tur få tag på ullhandskrabbor. De har en gång i tiden kommit med fraktbåtar från Kina och har nu etablerat sig i våra svenska vatten. Ullhandskrabban lever i sötvatten, till skillnad från våra svenska krabbor.

Den som inte hittar ullhandskrabbor kan istället köpa en vanlig kokt färsk krabba.

Dela det här receptet med dina vänner!