Varm kronärtskocksdipp
Publicerat:
2015-12-16Tillagningstid:
Perfekt plockmat för glammiga glöggpartyn eller andra mingeltillfällen, bara att dippa grönsaker, knäckebröd eller annat gott bröd i den här varma och krämiga röran.
Ingredienser
6portioner
Varm kronärtskocksdipp
- 1burk(ar)kronärtskockshjärtan
- 1dlmajonnäs (gärna hemgjord)
- 2dlcrème fraiche
- 1½dlriven parmesan
- 1stcitron, rivet skal
- 2mskfinhackad bladpersilja
- 1stliten scharlottenlök
- 2klyfta(or)vitlök
- 1ströd chili
Tillbehör
- tunna knäckebröd
- morot
- paprika
Så lagar du
1. Häll av kronärtskockshjärtan ordentligt och hacka dem. Hacka schalottenlök och chili fint.
2. Blanda ihop majonnäs, creme fraiche parmesan, kronärtskockor, schalottenlöken, bladpersiljan och citronskal och hälften av chilin. Riv ner vitlöken. Blanda till en jämn kräm.
3. Lägg krämen i en liten ugnsfast form. Strö över lite extra parmesan och sätt in den i ugnen på 180 grader i ca 25 minuter.
4. Servera varm med extra finhackad chili och hackad persilja som garnityr.