Varm kronärtskocksdipp

Varm kronärtskocksdipp.

Publicerat:

Tillagningstid:

Perfekt plockmat för glammiga glöggpartyn eller andra mingeltillfällen, bara att dippa grönsaker, knäckebröd eller annat gott bröd i den här varma och krämiga röran.

Ingredienser

6portioner

Varm kronärtskocksdipp

  • 1burk(ar)
    kronärtskockshjärtan
  • 1dl
    majonnäs (gärna hemgjord)
  • 2dl
    crème fraiche
  • dl
    riven parmesan
  • 1st
    citron, rivet skal
  • 2msk
    finhackad bladpersilja
  • 1st
    liten scharlottenlök
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1st
    röd chili

Tillbehör

  • tunna knäckebröd
  • morot
  • paprika

Så lagar du

1. Häll av kronärtskockshjärtan ordentligt och hacka dem. Hacka schalottenlök och chili fint.

2. Blanda ihop majonnäs, creme fraiche parmesan, kronärtskockor, schalottenlöken, bladpersiljan och citronskal och hälften av chilin. Riv ner vitlöken. Blanda till en jämn kräm.

3. Lägg krämen i en liten ugnsfast form. Strö över lite extra parmesan och sätt in den i ugnen på 180 grader i ca 25 minuter.

4. Servera varm med extra finhackad chili och hackad persilja som garnityr.

Dela det här receptet med dina vänner!