Varm potatissallad

Varm potatissallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här varma potatissalladen från Matmagasinet har en syrlig smak och passar utmärkt till exempelvis glaserad skinka eller kryddig korv.

Ingredienser

4portioner

  • 800g
    små potatisar
  • 3
    schalottenlök
  • 50g
    smör
  • dl
    vatten
  • 1dl
    äppelcidervinäger
  • 1msk
    dijonsenap
  • 1msk
    socker
  • 1knippa(or)
    purjolök
  • havssalt och färskmalen peppar

Så lagar du

1. Koka potatisen i lättsaltat vatten i 12–14 minuter, beroende på storlek.

2. Kyl och skala potatisen.

3. Skär i tunna skivor.

4. Skala lökarna och skär i fina skivor. Lägg ner lök i en stor gryta tillsammans med salt, vatten och vinäger.

5. Koka till dess lökarna är möra. Sätt i smöret och låt det smälta.

6. Vänd i potatis, senap och socker och krydda med salt och peppar.

7. Värm till dess potatisen är gemomvarm under försiktig omrörning.

8. Skär purjolöken fint och vänd i direkt innan servering.

Fler recept från samma program:

Glaserad skinkculotte (danska)

Syltade rädisor (danska)

Rabarberkompott (danska)

Dela det här receptet med dina vänner!