Varm rödbetssallad med bovetegröt

Tillagningstid:

Varm rödbetssallad med bovetegröt

Publicerat:

Tillagningstid:

Bovete är inte ett sädesslag, utan är släkt med rabarber och ängssyra, och således glutenfritt. Bovete är ett fint alternativ till ris i en risotto eller till gröt som i Filip Langhoffs varma rödbetssallad.

Ingredienser

4 portioner

Bovetegröt

  • 1 dl
    bovete
  • 1 dl
    vitt vin
  • 5 dl
    vatten
  • 1 dl
    grönsaksbuljong
  • 50 g
    smör
  • 1 msk
    kallpressad rybsolja
  • 1 msk
    schalottenlök
  • 2 msk
    hackad persilja
  • salt
  • citron

Varm sallad

  • 500 g
    stora rödbetor
  • 2
    gula lökar
  • kallpressad rybsolja
  • salt
  • peppar
  • rosmarin
  • timjan

Så lagar du