Varm rödkål med rödbetor

Varm rödkål med rödbetor

Ingredienser

4portioner

  • 1/4st
    rödkålshuvud
  • 3st
    vitlöksklyftor
  • 4st
    färska rödbetor
  • 1st
    liten ingefärsrot
  • 1dl
    ljus sirap
  • 4dl
    rödvin
  • 2msk
    vitvinsvinäger
  • smör och olja till stekning
  • salt och vitpeppar

Så lagar du

Skär rödkålen i fina strimlor. Skala och skiva vitlöken tunt. Skala och riv rödbetorna grovt. Fräs rödkål, vitlök och rödbetor i en djup panna.

Skala och riv ingefärsroten. Pressa den så att du får ur ca 1 msk saft, släng det trådiga köttet. Häll ingefärssaft, sirap och rödvin i pannan med rödkålsblandningen. Låt koka under lock i ca 15 minuter. Tillsätt eventuellt mer rödvin och koka lite till om rödbetorna inte är mjuka.

Häll i vinäger, smaksätt med salt och vitpeppar och eventuellt mer sirap.

Dela det här receptet med dina vänner!