Varm rödkålssallad med svarta vinbär, miso, soja och ingefära

Varm Rödkålssallad med svarta vinbär, miso, soja och ingefära.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett snabbt enkelt rödkålsrecept med lite ny rolig smakbild till julen.

Ingredienser

4portioner

  • 1/4 dels
    rödkålshuvud
  • 1dl
    svarta vinbär
  • 1dl
    japansk soja
  • 1msk
    misopasta
  • 2msk
    ingefära, riven
  • 2msk
    socker
  • 1msk
    sesamfrön, rostade
  • 2msk
    smör

Så lagar du

  1. Strimla rödkålen grovt.
  2. Karamellisera sockret i en panna tills det blir gyllene, släck karamellen med vinbären och gå direkt ner med soja, miso och ingefära.
  3. Tillsätt rödkålen och låt koka ett par minuter. Kålen ska tillagas men samtidigt ha kvar sin spänst, avsluta med smör, salt och peppar.
  4. Vid servering toppa med rostade sesamfrön.

Dela det här receptet med dina vänner!