Varm svampsallad med getost

Varm svampsallad med getost.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lättgjord och ändå festlig start på middagen som funkar perfekt med att glas fylligt vitt vin.

Ingredienser

4portioner

Krutonger

  • 2-3skiva(or)
    bondbröd, gärna surdeg
  • 1msk
    rapsolja
  • 1nypa(or)
    salt

Svampsallad

  • 200g
    skogschampinjoner
  • 2-3msk
    smör
  • nypa(or)
    salt
  • nypa(or)
    nymalen vitpeppar
  • 100g
    blandad småbladig sallad
  • 150-200g
    getost
  • god olivolja eller citronolja

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180°. Riv brödet i smulor, vänd runt dem i olja och lite salt. Rosta krutongerna gyllene och knapriga mitt i ugnen 10-15 min. Ta ut och låt svalna.

2. Smula getosten. Skiva svampen grovt. Stek svampen helt igenom i smör, salta och peppra. Blanda sallad, svamp och krutonger, fördela på fyra tallrikar. Fördela getosten, ringla över olja och servera bums.

 

Dryckestips

I glaset:
2014 Marie d’Alsace, Frankrike, ekovin 
Nr 12244, 79 kr

Eller

2015 Four o’Clock Chardonnay, Australien, ekovin
Nr 6439, 99 kr

Alkoholfritt:

Eriksberg Julbordslager, Sverige
Nr 1960, 11:90 kr/33 cl

Dela det här receptet med dina vänner!