Varma äpplen med kanel- och kexfyllning
Tillagningstid:
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
”Valde receptet för att det doftar så gott av äpplen i ugn och äpplena tar aldrig slut trots att vi har ett enda äppelträd. Det blev supergott och fint med kanelstängerna” -Ragnhild Lundberg Burvall, tittare på Go'kväll.
Ingredienser
4 portioner
- 8 stäpplen, gärna svenska och ekologiska
- 150 grumstempererat smör
- 3 msksocker
- 1 mskmald kanel
- 8 stdigestivekex
- 1 dlhasselnötter
- 8 stkanelstänger
- ljus sirap
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 180 grader. Kärna ur äpplena och sätt dem tätt i en ugnsfast form. Smula kexen och hacka hasselnötterna. Blanda med smöret, sockret och kanelen.
2. Tryck ner blandningen i hålen i äpplena. Tryck ner en kanelstång i varje äpple. Ringla lite sirap över. Sätt in i ugnen i cirka 20-30 minuter.
3. Servera med vaniljsås eller glass.