Varma äpplen med kanel- och kexfyllning

En stor vit skål med bakade äpplen, med en kanelstång i mitten. Bild av Ragnhild Lundberg Burvall i Laga om mig.

Publicerat:

Tillagningstid:

”Valde receptet för att det doftar så gott av äpplen i ugn och äpplena tar aldrig slut trots att vi har ett enda äppelträd. Det blev supergott och fint med kanelstängerna” -Ragnhild Lundberg Burvall, tittare på Go'kväll.

Ingredienser

4portioner

  • 8st
    äpplen, gärna svenska och ekologiska
  • 150g
    rumstempererat smör
  • 3msk
    socker
  • 1msk
    mald kanel
  • 8st
    digestivekex
  • 1dl
    hasselnötter
  • 8st
    kanelstänger
  • ljus sirap

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader. Kärna ur äpplena och sätt dem tätt i en ugnsfast form. Smula kexen och hacka hasselnötterna. Blanda med smöret, sockret och kanelen.

2. Tryck ner blandningen i hålen i äpplena. Tryck ner en kanelstång i varje äpple. Ringla lite sirap över. Sätt in i ugnen i cirka 20-30 minuter.

3. Servera med vaniljsås eller glass.

Dela det här receptet med dina vänner!