Varma äpplen med nötter och chokladglass

Varma äpplen med nötter och chokladglass

Publicerat:

Tillagningstid:

När du är supersugen på chokladglass, men samtidigt vill ha det där lilla extra, har du kommit till rätt recept.

Ingredienser

  • 2dl
    blandade nötter (hasselnötter, mandel och valnötter)
  • 100g
    mörk choklad minst 60%
  • 1liter
    vaniljglass
  • 2msk
    punsch, cognac eller rom
  • 3st
    äpplen
  • 50g
    smör
  • 1dl
    socker
  • 1dl
    vispgrädde
  • 1nypa(or)
    salt
  • citronmeliss till garnering

Så lagar du

1. Hacka nötterna grovt och sätt sedan in nötterna i frysen i ca 10 minuter. Lägg nötterna i en skål och häll över smält choklad. Rör runt tills chokladen har stelnat.

2. Rör vaniljglassen i en matberedare tills den är smidig och blanda ner de chokladtäckta nötterna i glassen och frys den sedan igen.

3. Skär äpplen i klyftor eller stora bitar. Karamellisera sockret i en stekpanna och tillsätt sedan äpple. Sväng runt hastigt och tillsätt sedan smör och vispgrädde.

4. Koka samman tills du får en tjock och fin kolasås. Smaka av med en nypa salt.

5. Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass.

Dela det här receptet med dina vänner!