Varma jordgubbar

Varma jordgubbar

Publicerat:

Tillagningstid:

En enkel men vansinnigt smarrig efterrätt som jag (Johanna) ätit så många gånger som barn. Söt, syrlig, varm, kall och alldeles oemotståndlig! Servera genast efter uppläggning, innan glassen hinner smälta.

Ingredienser

4portioner

  • 1paket
    djupfrysta jordgubbar (ca 400 g)
  • 4msk
    strösocker
  • 4msk
    smör
  • saften från 1 citron
  • saften från 1 apelsin
  • 1nypa(or)
    salt

Så lagar du

  1. Låt jordgubbarna tina.
  2. Lägg sedan alla ingredienserna i en kastrull och sätt på medelstark värme.
  3. Låt allt puttra i ett par minuter.
  4. Toppa jordgubbarna med glass. Servera direkt!

Dela det här receptet med dina vänner!