Värmande och kryddigt äppelvin med salta chilirostade sötmandlar

Värmande och kryddigt äppelvin med salta chilirostade sötmandlar

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 5dl
    äppeljuice
  • ½–¾dl
    strösocker
  • 1st
    kanelstång
  • 2st
    stjärnanis
  • 1st
    flaska rött vin, 75 cl

Salta chilimandlar

  • 200g
    sötmandlar
  • 1tsk
    salt
  • 1msk
    chilipulver

Så lagar du

1. Värm juicen med sockret och kryddorna. Låt stå och dra någon timme.

2. Värm upp igen tillsammans med vinet men låt det inte koka.

Salta chilimandlar

1. Lägg mandlarna i en skål med kallt vatten. Låt stå minst 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 150 grader.

2. Häll av vattnet i en sil. Blanda sedan mandlarna med salt och chilipulver. Häll ut dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Låt dem rosta mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna.

Dela det här receptet med dina vänner!