Fixarfesten – ”Varmkorven” – chokladbollsdessert med mango

”Varmkorvar” – chokladbollsdessert med mango.

Publicerat:

Tillagningstid:

Varmkorven från Mysteriet på barnkanalen som mumsigt bakverk. Dante Zia bakar denna mumsiga och roliga dessert i Fixarfesten.

Ingredienser

8portioner

Korv och korvbröd - chokladbollssmet

  • 100g
    smör
  • 1dl
    socker
  • 1msk
    vaniljsocker
  • 3dl
    havregryn
  • 3msk
    kakao
  • 1krm
    salt
  • 3msk
    starkt kallt kaffe
  • röd och gul marsipan

Senap

  • 1dl
    vispgrädde
  • ½dl
    sirap
  • 200g
    mango
  • ½dl
    socker
  • gul karamellfärg

Så lagar du

Korv och korvbröd

1. Blanda chokladbollssmeten och placera i kylen så att den kyls ner.

2. Forma sedan korvar och korvbröd.

3. Klä in i röd respektive gul marsipan.

Senap

1. Koka ihop socker, sirap, grädde och mango.

2. Låt sjuda i 5 min.

3. Sila. Nu är senapen klar!

Lägg korven i bröden och ringla över senap.

Dela det här receptet med dina vänner!