Varmsallad på nudlar, sesamkryddad vitkål, broccoli, granatäpple samt tomat

Varmsallad på nudlar, sesamkryddad vitkål, broccoli, granatäpple samt tomat

Ingredienser

4portioner

  • 250g
    äggnudlar
  • 500g
    vitkål
  • 2msk
    olivolja
  • 1-2 msk
    sesamolja
  • 250g
    körsbärstomater
  • 1st
    broccoli
  • 1st
    granatäpple
  • salt

Så lagar du

1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

2. Strimla vitkålen så fint som möjligt, koka i vattnet tillsammans med nudlarna i cirka 5 minuter och låt rinna av i ett durkslag.

3. Skär och dela broccolin i ”kronor” samt dela tomaterna på mitten. Hetta upp olivoljan samt sesamoljan i samma kastrull som ni har kokat i, när oljorna är varma ta först i broccolin, sedan tomaten och pressa samt slå ut kärnorna ur granatäpplet. Låt fräsa i någon minut.

4. Blanda nu samman allt, smaka av med salt. Lägg upp på fat och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!