Varmsallad på nudlar, sesamkryddad vitkål, broccoli, granatäpple samt tomat
Ingredienser
4portioner
- 250gäggnudlar
- 500gvitkål
- 2mskolivolja
- 1-2 msksesamolja
- 250gkörsbärstomater
- 1stbroccoli
- 1stgranatäpple
- salt
Så lagar du
1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
2. Strimla vitkålen så fint som möjligt, koka i vattnet tillsammans med nudlarna i cirka 5 minuter och låt rinna av i ett durkslag.
3. Skär och dela broccolin i ”kronor” samt dela tomaterna på mitten. Hetta upp olivoljan samt sesamoljan i samma kastrull som ni har kokat i, när oljorna är varma ta först i broccolin, sedan tomaten och pressa samt slå ut kärnorna ur granatäpplet. Låt fräsa i någon minut.
4. Blanda nu samman allt, smaka av med salt. Lägg upp på fat och servera.