Varmvispad schweizisk maräng

Varmvispad schweizisk maräng

Publicerat:

Tillagningstid:

Forma marängen till hjärtan och ge till din älskling på alla hjärtans dag!

Ingredienser

  • 100g
    äggvita
  • 220g
    florsocker
  • ½tsk
    pressad citron
  • röd karamellfärg

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Häll i samtliga ingredienser i en metall bunke. Vispa lätt tills allt är blandat.

3. Placera bunken över en kastrull med sjudande vatten. Vispa ordentligt tills smeten når en temperatur av 50-60 grader. Ta av metall bunken från det sjudande vattnet och fortsätt att vispa marängen tills marängen är kall.

4. När marängen är kall, blanda in röd karamellfärg. Häll över marängen i spritspåse med slät tyll och spritsa små hjärtan.

5. Grädda marängerna i ca 5 minuter och sänk temperaturen till 100 grader. Fortsätt grädda i ca 1-1 ½ timme.

Dela det här receptet med dina vänner!