Ingredienser

4portioner

Vårrullar

  • 1st
    ägg
  • 8ark
    rispapper
  • 8st
    shiitakesvampar
  • 2dl
    böngroddar
  • 1st
    bambuskott
  • 2st
    morötter
  • 8st
    salladslökar
  • svartpeppar
  • olja
  • några droppar
    sesamolja

Dipsås

  • 1-2klyfta(or)
    vitlök
  • 2msk
    limejuice
  • 2msk
    vinäger
  • 3msk
    fisksås
  • ½tsk
    salt
  • 1msk
    socker
  • ½dl
    vatten

Till servering

  • 30st
    salladsblad
  • färsk mynta

Så lagar du

Vårrullar:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Strimla svamp, bambuskott, morötter och salladslök. Ge grönsakerna ett snabbt uppkok i vatten spola dem sedan kalla. Lägg ut grönsaksfyllningen på diagonalen på rispapper och rulla till små paket. Pensla kanterna på papperet med uppvispat ägg innan paketen rullas i hop. Ägget fungerar som klister.

2. Lägg upp vårrullarna på en plåt. Pensla med matolja blandat med några droppar sesamolja. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Dipsås:

3. Krossa eller hacka vitlöken. Blanda allt i en skål. Smaka av och blanda i mer socker eller vinäger efter smak. Om såsen görs i förväg räcker det med en vitlöksklyfta eftersom smaken blir starkare efter att tag.

4. När det är dags att äta vårrullarna virar du in dem i några salladsblad tillsammans med mynta. Servera med dipsåsen.

Dela det här receptet med dina vänner!