Västerbottenpaj med ruccola och svamp
Tillagningstid:
Publicerat:
2021-11-03Tillagningstid:
En paj full av smak tack vare den goda Västerbottenosten och kantareller. Rucolan tillför lite extra sting.
Ingredienser
6–8 portioner
Pajdeg
- 125 gsmör
- 3 dlvetemjöl
- 1 mskvatten
Fyllning
- 1gul lök
- smör, att steka i
- 1vitlöksklyfta
- 300 gblandad svamp
- 2 dlriven Västerbottenost
- 70 grucola (1 påse)
- salt och peppar
Stanning
- 2ägg
- 2,5 dlvispgrädde
- 1 tskäppelcidervinäger
- salt och peppar
Så lagar du
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och hacka löken och stek den i smör tillsammans med pressad vitlök. Rensa svampen och skär den i lite mindre bitar. Häll ner den i pannan med löken och stek till all vätska har reducerats. Skölj rucolan.
- Blanda smöret med mjölet. Tillsätt vatten och blanda till en smidig deg. Låt vila i kyl ca 20 minuter.
- Tryck ut degen i en smord pajform och nagga botten lätt med en gaffel. Förgrädda pajskalet 10 minuter. Låt det sedan svalna ett par minuter.
- Vispa ihop ingredienserna till stanningen. Lägg i svamp, lök och rucola. Häll på stanningen och blanda försiktigt så att stanningen kommer ner till botten. Häll osten ovanpå så att den täcker. Ställ in i ugn 20–25 minuter.