Vaxbönor med brynt smör och hasselnötter

Vaxbönor med brynt smör och hasselnötter

Ingredienser

  • 400 g
    vaxbönor
  • 50g
    smör
  • skal och saft från 1/2 citron
  • 1dl
    finhackade rostade hasselnötter
  • flingsalt

Så lagar du

Koka upp ordentligt med vatten i en kastrull. Lägg i bönorna och koka dom i 3- 5 minuter. Låt bönorna få ett dopp i iskallt vatten. Bryn smöret tills det nätt och jämnt mörknar och får en nötig doft. Låt svalna något. Blanda i rivet citronskal och saft och rör om försiktigt.

Lägg gärna bönorna på en bit hushållspapper så vattnet sugs upp och sedan på ett serveringsfat. Ringla smöret över vaxbönorna och strö över de rostade nötterna och salt. Servera till ost, fisk eller kött. För en lite matigare bufférätt kan man också smula över en torr chevre eller fetaost över bönorna. Men då får man vara lite försiktig med saltet.

Dela det här receptet med dina vänner!