Vaxbönor med dragonmajonnäs

Vaxbönor med dragonmajonnäs.

Ingredienser

  • 400 g
    vaxbönor
  • majonnäs enligt receptet nedan

Dragonmajonnäs

  • 1st
    helt ägg eller 2 gulor
  • ½tsk
    salt
  • 1tsk
    dijonsenap
  • 1msk
    vitvinsvinäger
  • 2 ½ dl
    neutral matolja, tex majsolja, solrosolja eller druvkärnolja
  • salt och peppar
  • 1msk
    finhackad färsk dragon

Så lagar du

1. Koka upp ordentligt med vatten i en kastrull. Lägg i bönorna och koka dem i 3–5 minuter.

2. Låt bönorna få ett dopp i iskallt vatten. Lägg gärna bönorna på en bit hushållspapper så vattnet sugs upp och sedan på ett serveringsfat.

3. Servera med dragonmajonnäsen.

Dragonmajonnäs

1. Lägg alla ingredienser utom matoljan i en bunke. Mixa ihop lite med stavmixer.

2. Tillsätt matoljan långsamt i en tunn stråle samtidigt som du hela tiden mixar.

3. Smaka av majonnäsen med salt, peppar färsk dragon. Låt stå så att smaken mognar i någon timma eller så. Majonnäs håller sig i cirka en vecka i kylskåpet.

Dela det här receptet med dina vänner!