Veckosallad

Vitkål, morot och purjolök på skärbräda

Publicerat:

Tillagningstid:

Receptet ger en stor sats av denna älskade sallad med sötsyrlig smak. Den håller sig en vecka i kylskåp – därav namnet veckosallad!

Ingredienser

  • 1kg
    morötter
  • 1kg
    vitkål
  • 2st
    paprikor
  • 1
    liten purjolök (kan uteslutas)
  • 1dl
    matolja
  • 1dl
    äppelcidervinäger
  • 2-3tsk
    socker (gärna råsocker)
  • salladskrydda
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Skala och riv morötterna grovt, strimla kålen, skiva purjolöken tunt och skär paprikan i mindre bitar.

2. Hetta upp olja, vinäger och kryddor, häll över grönsakerna och rör om.

Förvara i kylen och ta fram så mycket som beräknas gå åt så håller salladen länge.

Dela det här receptet med dina vänner!