Veganbakelse med chokladmousse

Tid:

Veganbakelse med chokladmousse

Publicerat:

Tid:

Läcker bakelse på choklad, kanel och apelsin. Det bästa är att alla kan äta denna bakelse eftersom den är utan gluten, ägg och laktos! Kom ihåg att bakelsen behöver ca 5 timmar i frysen.

Ingredienser

8 portioner

Chokladmousse

  • 140 g
    mörk choklad
  • 140 g
    vatten
  • 150 g
    sojagrädde, 24 procent

Chokladkrisp

  • 40 g
    mörk choklad
  • 20 g
    rispuffar
  • 10 g
    matolja
  • 10 g
    kanderade apelsinskal
  • en nypa havssalt

Chokladglasering

  • 200 g
    mörk choklad
  • 40 g
    matolja
  • 20 g
    glukos
  • 180 g
    vatten

Kanelpudding

  • 100 g
    sojagrädde, 24 procent
  • 15 g
    gelésocker multi
  • ½ tsk
    kanel

Så lagar du