Veganbakelse med chokladmousse

Veganbakelse med chokladmousse

Publicerat:

Tillagningstid:

Läcker bakelse på choklad, kanel och apelsin. Det bästa är att alla kan äta denna bakelse eftersom den är utan gluten, ägg och laktos! Kom ihåg att bakelsen behöver ca 5 timmar i frysen.

Ingredienser

8portioner

Chokladmousse

  • 140g
    mörk choklad
  • 140g
    vatten
  • 150g
    sojagrädde, 24 procent

Chokladkrisp

  • 40g
    mörk choklad
  • 20g
    rispuffar
  • 10g
    matolja
  • 10g
    kanderade apelsinskal
  • en nypa havssalt

Chokladglasering

  • 200g
    mörk choklad
  • 40g
    matolja
  • 20g
    glukos
  • 180g
    vatten

Kanelpudding

  • 100g
    sojagrädde, 24 procent
  • 15g
    gelésocker multi
  • ½tsk
    kanel

Så lagar du

Chokladmousse

Koka upp vatten och häll vattnet över chokladen. Rör chokladen och vattnet slätt. Låt blandningen bli kall. Vispa grädden. Vänd ned choklad blandningen i den vispade grädden och blanda till en slät mousse. Ställ moussen i kylen.

Chokladkrisp

Blanda alla ingredienser. Bred ut i ett tunt lager på en plåt med bakplåtspapper. Ställ i kylen och låt stelna.

Chokladglasering

Koka upp vatten och glukos. Häll blandningen över chokladen och matoljan. Rör chokladen och vattenblandningen slät.

Kanelpudding

Blanda alla ingredienser och koka i ca 30 sek. Häll upp blandningen i önskad form. Ställ i frys och låt stelna.

Montering

1. Fyll en form till hälften med chokladmousse. Tag en frusen kanelpuddingsinteriör och tryck ned den i mitten utav moussen. Toppa med mer mousse och stryk hela formen slät med en palett. Ställ i frysen och låt allt bli fruset (det tar ca 5 timmar).

2. Tag ut bakelserna. Glasera bakelserna med chokladglsyren. Placera bakelserna på riscrispbotten. Låt allt tina upp i kylen tills moussen är krämig.

3. Garnera bakelserna med färska hallon och mynta.

Dela det här receptet med dina vänner!