Veganpannkaka med chokladkräm

Banan i filt.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det är många som vill veta hur man gör veganska pannkakor. ”Pig-in-blanket” är en amerikansk aptitretare som består av små korvar inlindade i smördeg. I den här dessertversionen ingår istället banan och pannkaka. 

Ingredienser

4portioner

Pannkakor

  • 6dl
    sojamjölk, naturell osötad
  • 3dl
    dinkelmjöl, siktat
  • 2tsk
    kikärtsmjöl
  • 1msk
    lönnsirap
  • ½tsk
    havssalt
  • matolja till stekning
  • 2
    mogna avokador
  • 8
    färska dadlar med sten
  • 2msk
    kakaopulver
  • ½tsk
    havssalt
  • ½tsk
    vaniljpulver
  • ½dl
    havredryck

Till servering

    Så lagar du

    Pannkakor

    1. Mixa dinkelmjölet, sojamjölken, havssaltet och lönnsirapen med en stavmixer.

    2. Stek 8 pannkakor i olja i en stekpanna.

    Chokladkräm

    1. Kärna ur avokadon och gröp ur från skalet. Kärna ur dadlarna.

    2. Stavmixa alla ingredienser till en slät kräm.

    Servering: ”Banan i filt”

    1. Smeta ut chokladkrämen på halva pannkakan. Lägg en banan på pannkakan.

    2. Vik ihop pannkakan runt bananen och svep en servett om.

    Tips

    Kan ätas med händerna. Man kan göra desserten innan att rulla ihop bananfiltarna och förvara övertäckt i rumstemperatur så länge. Max upp till 1 timme av smakmässiga skäl.

    Dela det här receptet med dina vänner!