Veganpannkaka med chokladkräm
Publicerat:
2018-03-14Tillagningstid:
Det är många som vill veta hur man gör veganska pannkakor. ”Pig-in-blanket” är en amerikansk aptitretare som består av små korvar inlindade i smördeg. I den här dessertversionen ingår istället banan och pannkaka.
Ingredienser
4portioner
Pannkakor
- 6dlsojamjölk, naturell osötad
- 3dldinkelmjöl, siktat
- 2tskkikärtsmjöl
- 1msklönnsirap
- ½tskhavssalt
- matolja till stekning
- 2mogna avokador
- 8färska dadlar med sten
- 2mskkakaopulver
- ½tskhavssalt
- ½tskvaniljpulver
- ½dlhavredryck
Till servering
Så lagar du
Pannkakor
1. Mixa dinkelmjölet, sojamjölken, havssaltet och lönnsirapen med en stavmixer.
2. Stek 8 pannkakor i olja i en stekpanna.
Chokladkräm
1. Kärna ur avokadon och gröp ur från skalet. Kärna ur dadlarna.
2. Stavmixa alla ingredienser till en slät kräm.
Servering: ”Banan i filt”
1. Smeta ut chokladkrämen på halva pannkakan. Lägg en banan på pannkakan.
2. Vik ihop pannkakan runt bananen och svep en servett om.
Tips
Kan ätas med händerna. Man kan göra desserten innan att rulla ihop bananfiltarna och förvara övertäckt i rumstemperatur så länge. Max upp till 1 timme av smakmässiga skäl.