Vegansk biff på rödbeta med bea av majs

Vegansk biff med bea på rödbeta.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

En vegetarisk variant av ett klassiskt köttrecept. Tillaga betan lika varsamt som du förbereder kött så kommer den här rätten att bli en succé.

Ingredienser

4portioner

  • 2
    rödbetor, taunus eller liknande lång beta
  • ½liter
    kallpressad rapsolja
  • 2kvist(ar)
    rosmarin
  • 4kvist(ar)
    timjan
  • 2msk
    iskall rapsolja
  • 2klyfta(or)
    vitlök, krossade

Bearnaise

  • 2
    färska majskolvar
  • 1
    schalottenlök, finhackad
  • 1dl
    äppelcidervinäger
  • 1kruk(or)
    dragon
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Skrubba betorna noga. Dela på längden och lägg i en ugnsfast form eller gryta. Täck med olja och lägg i örter och vitlök. Låt sjuda på grill eller i ugn till en innertemp på 93 grader.

2. Krydda betor på båda sidor med salt och svartpeppar. Grilla rejält med yta på båda sidor. Pensla med iskall rapsolja.

Bearnaise

1. Skär av färsk majs från kolven. Mixa med en liten skvätt vatten länge.

2. Sila och pressa ur all majsjuice. Krydda majsjuicen med salt och peppar. Koka upp under omrörning tills den tjocknar.

3. Koka ihop lök och vinäger. Blanda ner vinägerlök i majskrämen och avsluta med hackad dragon. Smaka ev. av med salt och peppar.

Servera betorna med bearnaisen.

Tips

Spara resterna av majskolven. Rosta den och koka buljong.

Dela det här receptet med dina vänner!