Vegansk Janssons frestelse

En tallrik med vegansk julmat: äppelsallad, rödbetorsbullar och vegansk jansson.

Publicerat:

Tillagningstid:

Med havrebaserade produkter istället för mjölk och grädde – och med kapris istället för ansjovis, så får du till en sagolik "Vegansson" till jubordet.

Ingredienser

8portioner

  • 1kg
    potatis (mjölig)
  • 5dl
    havregrädde
  • 60g
    kapris i saltlag
  • 1st
    nejlika, krossad
  • 1st
    gul lök
  • 1tsk
    havssalt
  • 1dl
    ströbröd

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Riv potatisen så grovt du kan, eller skär tunna stavar med kniv om du kan det.

3. Skär löken i tunna båtar. Blanda potatis, lök  och nejlika och lägg i en ugnsfast form.

4. Mixa ihop havregrädde och kapris.

5. Häll över havremixen på potatisen. Baka i ugn i 45 minuter. Ta sedan ut och strö ströbröd överst och låt frestelsen få djupare färg i några minuter i ugnen.

Dela det här receptet med dina vänner!