Vegansk "mint-chocolate chip milkshake" på kokos och mynta

Vegansk "mint-chocolate chip milkshake" på kokos och mynta.

Publicerat:

En lite annorlunda variant på milkshake - helt vegansk, och helt underbar! Bananen gör smoothien riktigt fyllig och len, nästan som glass. Spenaten ger färg och vitaminer.

Ingredienser

2portioner

  • 1dl
    cashewnötter
  • 2st
    bananer, frysta och övermogna
  • 2dl
    vatten + mer till blötläggning
  • 3dl
    fet kokosmjölk
  • 4-6st
    dadlar, beronde på hur söt dryck man vill ha
  • 2tsk
    äkta vaniljextrakt
  • 1dl
    babyspenat
  • 1dl
    stark mynta, tätt packad
  • 4msk
    kakaonibs
  • 1/4tsk
    havssalt

Så lagar du

1. Blötlägg nötterna i minst en timme, över natten går också bra.

2. Skala, tärna och ställ bananen i en fryspåse i frysen i minst två timmar, gärna över natten.

3. Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en slät milkshake, tillsätt mera vatten/kokosmjölk vid behov.

4. Avnjut iskall.

Tips: Om du inte får tag på färska dadlar, använd torkade men blötlägg dem i såfall i varmt vatten i 10 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!