Veganska tofuspett i citrusmarinad

Veganska tofuspett i citrusmarinad

Publicerat:

Tillagningstid:

Tofu med smak av citrus och ingefära blir en perfekt plockrätt på grillfesten. Servera i ett krispigt salladsblad som en liten frisk, het och syrlig taco.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    tofu, naturell och fast

Marinad

  • 2msk
    olivolja
  • 2msk
    soja
  • 1st
    apelsin, skal och saft
  • 1st
    citron, skal och saft
  • 1tsk
    färsk ingefära, riven
  • ½dl
    vita sesamfrön
  • gemsallad
  • träspett

Så lagar du

  1. Blanda ihop soja, olja, ingefära och citrussaft
  2. Dela tofun i kuber. Lägg kuberna i marinaden och låt dra i minst 4 timmar.
  3. Vänd i kuberna i sesamfrön. Trä upp på spett och grilla på medelvärme tills de fått lite färg och knaprighet.
  4. Lägg i salladsblad och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!