Vegetarisk böngryta
Tillagningstid:
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4 portioner
- 1 stgul lök
- 1 ststor röd paprika
- 3 klyfta(or)vitlök
- 3 dlblötlagda bönor av samma storlek, t ex black eye och svarta bönor kikärter och kidneybönor
- 2 mskolivolja
- 2 mskbalsamvinäger
- 1 tskkoriander, malen
- 1 tskspiskummin
- ½ tskkanel, mald
- 1 burk(ar)ekologiska tomater
- 1 burk(ar)kallt vatten (använd tomatburken)
- 3 stlagerblad
- 1 tärning(ar)grönsaksbuljong
- salt & peppar
Så lagar du
1. Hacka löken grovt. Skär paprikan i bitar. Skiva vitlöken.
2. Lägg i en ugnsfast gryta tillsammans med bönorna, som legat i blöt över natten. Slå på tomater, olja, vinäger, vatten, buljongtärning och kryddor.
3. Ställ in i ugnen och sätt den på 175 grader. Låt stå i en timme.
4. Klart att servera med matlagningsyoghurt och ett gott bröd.