Ingredienser

4portioner

  • 1st
    gul lök
  • 1st
    stor röd paprika
  • 3klyfta(or)
    vitlök
  • 3dl
    blötlagda bönor av samma storlek, t ex black eye och svarta bönor kikärter och kidneybönor
  • 2msk
    olivolja
  • 2msk
    balsamvinäger
  • 1tsk
    koriander, malen
  • 1tsk
    spiskummin
  • ½tsk
    kanel, mald
  • 1burk(ar)
    ekologiska tomater
  • 1burk(ar)
    kallt vatten (använd tomatburken)
  • 3st
    lagerblad
  • 1tärning(ar)
    grönsaksbuljong
  • salt & peppar

Så lagar du

1. Hacka löken grovt. Skär paprikan i bitar. Skiva vitlöken.

2. Lägg i en ugnsfast gryta tillsammans med bönorna, som legat i blöt över natten. Slå på tomater, olja, vinäger, vatten, buljongtärning och kryddor.

3. Ställ in i ugnen och sätt den på 175 grader. Låt stå i en timme.

4. Klart att servera med matlagningsyoghurt och ett gott bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!