Vegetarisk cannelloni

Tillagningstid:

Cannelloni.

Publicerat:

Tillagningstid:

Vegetarisk cannelloni med ricottakräm och caponata - en siciliansk grönsaksröra.

Ingredienser

4 portioner

  • 250 g
    cannelloni
  • 2 dl
    riven parmesan

Caponata

  • 2 msk
    olivolja
  • 2 st
    gula lökar, strimlade
  • ½ st
    fänkål, grovstrimlad
  • ½ msk
    fänkålsfrön
  • 3 st
    vitlöksklyftor, pressade
  • 2 st
    paprikor i valfri färg, grovstrimlade
  • 1 st
    zucchini, skivad
  • 1 msk
    finhackad färsk rosmarin
  • ½ msk
    färsk hackad timjan
  • ½ dl
    soltorkade tomater, grovhackade
  • 1 st
    hönsbuljongtärning
  • 1 burk(ar)
    krossade tomater
  • 2 msk
    honung
  • 2 msk
    äppelcidervinäger
  • salt och peppar
  • ev hackad persilja

Ricottakräm

  • 250 g
    ricotta
  • 1 st
    vitlöksklyfta, pressad
  • ½ st
    citron, finrivet skal
  • 2 dl
    riven parmesan
  • 1 msk
    finhackad timjan
  • salt och peppar

Så lagar du