Vegetarisk cannelloni

Cannelloni.

Publicerat:

Tillagningstid:

Vegetarisk cannelloni med ricottakräm och caponata - en siciliansk grönsaksröra.

Ingredienser

4portioner

  • 250g
    cannelloni
  • 2dl
    riven parmesan

Caponata

  • 2msk
    olivolja
  • 2st
    gula lökar, strimlade
  • ½st
    fänkål, grovstrimlad
  • ½msk
    fänkålsfrön
  • 3st
    vitlöksklyftor, pressade
  • 2st
    paprikor i valfri färg, grovstrimlade
  • 1st
    zucchini, skivad
  • 1msk
    finhackad färsk rosmarin
  • ½msk
    färsk hackad timjan
  • ½dl
    soltorkade tomater, grovhackade
  • 1st
    buljongtärning
  • 1burk(ar)
    krossade tomater
  • 2msk
    honung
  • 2msk
    äppelcidervinäger
  • salt och peppar
  • ev hackad persilja

Ricottakräm

  • 250g
    ricotta
  • 1st
    vitlöksklyfta, pressad
  • ½st
    citron, finrivet skal
  • 2dl
    riven parmesan
  • 1msk
    finhackad timjan
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Hetta upp olivolja i en stekpanna och lägg in löken och fänkålen. Bryn på medelhög värme tills de börjar få färg. Lägg då in fänkålsfrön, vitlök, paprika, zucchini, rosmarin, timjan, soltorkade tomater och buljongtärning. Stek 4-5 min och lägg sedan i resterande ingredienser utom persiljan. Salta och peppra.

2. Låt allt puttra 20 min tills grönsakerna är mjuka och caponatan börjar tjockna.

3. Blanda ihop alla ingredienser till ricottakrämen i en skål. Ställ kallt i kylen.

4. Sätt ugnen på 200°. Skeda hälften av caponatan i en ugnsfast form. Fyll cannelloni med ricottakrämen och placera i formen. Toppa med resterande caponata och lägg på osten.

5. Gratinera i nedre delen av ugnen 30 min tills rullarna mjuknat och osten blivit gyllenbrun.

6. Strö eventuellet över hackad persilja.

Dela det här receptet med dina vänner!