Vegetarisk Jansson (rosmarindoftande rödbetsgratäng)

Tid:

Gratäng med rödbetor och getost serverad i vitt emaljfat.

Tid:

En färgglad, vegetarisk variant av Janssons frestelse. Den som vill kryddar upp med vitlök och byter ut panko mot mandel eller nötter. Kapris ger härlig sälta, men du kan även använda marinerade soltorkade tomater, oliver, syltlök eller rostad, hackad mandel. 

Ingredienser

8–10 portioner

  • 600 g
    potatis, rivna
  • 600 g
    rödbetor, rivna
  • 1
    gul lök, riven
  • 2 msk
    kapris (välj din favoritsort)
  • 1 msk
    färsk rosmarin, hackad
  • 2 tsk
    salt
  • 1 tsk
    vitpeppar
  • 3 dl
    grädde (kokbar, valfri fetthalt)
  • 1 dl
    crème fraiche (34%)
  • 100 g
    getost, skivad
  • 1 dl
    panko eller ströbröd
  • smör till formen

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg