Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1/4sats(er)
    ratatouille
  • 250g
    färska lasagneplattor
  • 1tsk
    oregano
  • 1tsk
    timjan

Bechamelsås:

  • 6 + 1dl
    mjölk
  • 1/2dl
    maizena stärkelse
  • 3+1dl
    riven lagrad ost
  • 1/2tsk
    salt
  • 1krm
    svartpeppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smaksätt grönsaksröran med oregano och timjan. Koka upp 6 dl mjölk. Rör ut majsstärkelse i 1 dl mjölk. Vispa ner redningen i den kokande mjölken. Låt koka upp igen under omrörning tills den tjocknar. Tillsätt 3 dl ost, smaka av med salt och peppar.

2. Häll lite sås i botten på en ugnsform, lägg på plattor fortsätt varva med grönsaksröra, sås och plattor. Avsluta med sås och strö till sist över 1 dl riven ost.

3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min tills den fått fin färg.

Dela det här receptet med dina vänner!