Vegetarisk lasagne
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4 portioner
- 1/4 sats(er)ratatouille
- 250 gfärska lasagneplattor
- 1 tskoregano
- 1 tsktimjan
Bechamelsås:
- 6 + 1 dlmjölk
- 1/2 dlmaizena stärkelse
- 3+1 dlriven lagrad ost
- 1/2 tsksalt
- 1 krmsvartpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smaksätt grönsaksröran med oregano och timjan. Koka upp 6 dl mjölk. Rör ut majsstärkelse i 1 dl mjölk. Vispa ner redningen i den kokande mjölken. Låt koka upp igen under omrörning tills den tjocknar. Tillsätt 3 dl ost, smaka av med salt och peppar.
2. Häll lite sås i botten på en ugnsform, lägg på plattor fortsätt varva med grönsaksröra, sås och plattor. Avsluta med sås och strö till sist över 1 dl riven ost.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min tills den fått fin färg.