Vegetarisk lasagne med auberginesticks

Ingredienser

2portioner

  • 6st
    Lasagneplattor
  • 2dl
    Sojabönor
  • 2msk
    Olivolja
  • 1nypa(or)
    Rosmarin
  • 2burk(ar)
    Krossade tomater
  • 2msk
    Tomatpuré
  • 6klyfta(or)
    Vitlök
  • 2tsk
    Röd chili
  • 2knippa(or)
    Färsk basilika
  • 2nypa(or)
    Socker
  • 4msk
    Olivolja
  • 1efter smak
    Salt och peppar

Så lagar du

Lasagne

Hetta upp olivoljan i en panna eller kastrull och fräs vitlöken och chilin. Tillsätt peppar och tomatpuré och fräs ytterligare ett par sekunder. Häll i resterande ingredienser, utom basilikan. Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter. Blanda ner basilikan precis innan servering.

Blanda tomatsåsen med sojabönorna. Lägg ett lager lasagneplattor i en valfri form (brödform är ett bra val). Varva lasagneplattor, bönblandning och auberginesticks. Strö över lite torkad rosmarin på toppen och grädda i ugnen i cirka 30 min på 200 grader. Ringla över olivolja och strö över salt och grovmalen svartpeppar innan serveringen.

Auberginestavar

Salta auberginestavarna och låt dem stå och dra i cirka 20 minuter. Torka av stavarna och lägg dem i en långpanna. Strö över hackad vitlök och ringla över olivolja. Tillaga stavarna i ugnen på 250 grader. Ta ut dem när de precis börjar få färg och pressa över lite citronsaft. Stek ytterligare en stund tills de får fin färg.

Dela det här receptet med dina vänner!