Vegetarisk meny: paella och trippeldessert
Publicerat:
2012-10-24En spansk meny med bara vegetariska inslag och en smaskig trippeldessert till efteråt.
Ingredienser
6 portioner
Vegetarisk paella
- 2 stgula lökar
- 2 stmorötter
- 2 klyfta(or)vitlök
- 2 mskolivolja
- 4,5 dlbasmatiris
- 1 paketsaffran
- 1 litervatten
- 2 tärning(ar)grönsaksbuljong
- 2 stpaprikor
- 1 burk(ar)kokta kikärter
- 2 dlgröna ärter
- 200 gsvarta oliver med kärna
- 1 tsksalt
Enkel tomatsås
- 1 paket1 krossade tomater
- 1/2 tsksalt
- 1 tskströsocker
- 1/2 tsksambal oelek
Trippeldessert
- 1 burk(ar)persikor
- 1 dlvispgrädde
- 4 mskströsocker
- 1 burk(ar)kesella
- 1,5 tskvaniljsocker
- 200 ghallon
- efter smaksavoiardikex
Så lagar du
Vegetarisk paella
1. Blanda ingredienserna till tomatsåsen. Koka utan lock tills det mesta av vätskan kokat in men den ska fortfarande vara såsig. Smaka av med salt, socker och sambal oelek eller finhackad spansk peppar.
2. Skala och klyfta löken. Skala och skär morötterna i strimlor. Fräs det tillsammans med vitlök i olivolja några minuter i en kastrull.
3. Skölj riset. Tillsätt finstött saffran, ris, vatten och buljongtärningar. Koka upp. Rör om och koka under lock 8 - 10 minuter.
4. Ansa och skär paprikorna i bitar. Lägg ner dem tillsammans med avrunna kikärter och gröna ärter. Rör om. Koka ytterligare 3 - 5 minuter. Tillsätt oliver och smaka av med salt. Servera med varm tomatsås.
Trippeldessert
1. Häll av spadet och låt persikorna rinna av. Klyfta dem.
2. Vispa grädden och blanda ner socker, kesella och vaniljsocker.
3. Varva persikor, vaniljkräm och hallon i glas. Toppa med kexen.
Tips: Tänk på att de frysta hallonen bör inte ha tinat helt.