Vegetarisk meny: paella och trippeldessert

Publicerat:

En spansk meny med bara vegetariska inslag och en smaskig trippeldessert till efteråt.

Ingredienser

6 portioner

Vegetarisk paella

  • 2 st
    gula lökar
  • 2 st
    morötter
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • 2 msk
    olivolja
  • 4,5 dl
    basmatiris
  • 1 paket
    saffran
  • 1 liter
    vatten
  • 2 tärning(ar)
    grönsaksbuljong
  • 2 st
    paprikor
  • 1 burk(ar)
    kokta kikärter
  • 2 dl
    gröna ärter
  • 200 g
    svarta oliver med kärna
  • 1 tsk
    salt

Enkel tomatsås

  • 1 paket
    1 krossade tomater
  • 1/2 tsk
    salt
  • 1 tsk
    strösocker
  • 1/2 tsk
    sambal oelek

Trippeldessert

  • 1 burk(ar)
    persikor
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 4 msk
    strösocker
  • 1 burk(ar)
    kesella
  • 1,5 tsk
    vaniljsocker
  • 200 g
    hallon
  • efter smak
    savoiardikex

Så lagar du