Vegetarisk moussaka

Tid:

Vegetarisk moussaka i ugnen.

Tid:

Allt i en form, perfekt för en avslappnad middag med tända ljus och mys! Du kan till och med förbereda den helt färdig dagen innan.

Ingredienser

6–8 portioner

  • 4
    auberginer
  • 500 g
    potatis

Färssås

  • 3
    gula lökar, hackade
  • 1 dl
    tomatpuré
  • 1 msk
    sambal oelek
  • 700 g
    vegetarisk färs, tinad
  • 800 g
    körsbärstomater på burk
  • 2
    grönsakbuljongtärningar eller motsvarande i fond/gelé
  • 2-3 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 msk
    oregano, torkad
  • 1 dl
    persilja, fryst eller färsk

Vit sås

  • 3 msk
    smör
  • msk
    vetemjöl
  • 9 dl
    mjölk, 3%
  • 2
    äggulor
  • 100-200 g
    fetaost
  • 100 g
    lagrad hårdost, riven
  • olja till rostning
  • salt, peppar och ev. muskot

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg