Vegetarisk smörgåstårta

Vegetarisk smörgåstårta

Publicerat:

Ingredienser

10portioner

  • 1 färdig botten för smörgåstårta, 3 skivor

Fyllning 1

  • 200g
    naturell färskost
  • ½dl
    kesella
  • 200g
    grillade, soltorkade tomater, hackade
  • ½dl
    basilika, strimlad

Fyllning 2

  • 250g
    fetaost
  • 300g
    naturell färskost
  • 1dl
    kesella, 10 %
  • ½
    citron, det gula av skalet rivet
  • 2dl
    svarta oliver, hackade

Garnering

  • 1dl
    pumpakärnor
  • 2dl
    rostad mandel, hackad
  • 1dl
    rostade pinjenötter
  • 3st
    gröna oliver
  • 2dl
    svarta oliver
  • 1
    röd paprika, hackad
  • 5st
    cocktailtomater, halverade
  • 1
    påse rucola

Så lagar du

Läcker och fräsch tårta fylld med grillade, soltorkade tomater, fetaostkräm med citron och oliver. Täckt med krispig rucola och knapriga nötter. Om du trots allt saknar kött så servera med några skivor kallrökt skinka. Om du har bråttom kan du byta ut ena fyllningen mot 1 burk färdig hummus. Kesella går bra att byta ut mot crème fraiche om du föredrar en mindre syrlig smak.

Gör fyllning 1: Blanda samtliga ingredienser.

Gör fyllning 2: Smula ner fetaost i en matberedare, mixa med färskost till en slät kräm. Rör ner kesella och citron. Ta undan hälften av krämen till täcke, blanda resterande kräm med oliver.

Montering
Om botten inte är rund från början så skär till den med hjälp av en springform som mall. Bred fyllning 1 på understa lagret bröd, lägg på bröd, fyllning 2 och toppa med bröd. Bred ut fetaostkräm över hela tårtan samt sidorna. Blanda frön, nötter och mandel, tryck fast blandningen på tårtans sidor. Lägg på paprika, rucola, tomater och oliver.

Dela det här receptet med dina vänner!