Vego Rydberg

Potatisen på ena halvan, svampen på den andra och löken som en smal rand i mitten med äggulor och färsk timjan på en vit tallrik.

Publicerat:

Tillagningstid:

Stekt svamp, lök och potatis med pepparrotscrème. Varubristen tvingar fram ny kreativitet i köket på Ninas. Nisse skapar den här vegetariska versionen av biff Rydberg, och det blir förstås en succé.

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    potatis, fast
  • 2
    gula lökar, finhackade
  • 600g
    blandad svamp, färska champinjoner, skogschampinjoner eller karl johan
  • smör till stekning
  • ½tsk
    misopasta

Tillbehör

  • 4
    äggulor
  • färsk timjan till servering

Pepparrotscrème

  • 2dl
    crème fraiche
  • 3msk
    pepparrot, färskriven
  • 1msk
    dijonsenap
  • ½-1tsk
    citronsaft
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Börja med pepparrotscrèmen. Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt, peppar och citronsaft. Ställ kallt att vila.

2. Skala och tärna potatisen i små jämna kuber. Stek den gyllene i smör och rapsolja på medelhög värme.

3. Fräs svamp i torr het panna utan fett tills all vätska gått ur, rör om då och då så att den inte bränns. Sänk värmen till medel och tillsätt en rejäl klick smör. Stek svampen så hårt du vågar utan att bränna, krydda med salt, svartpeppar och smaka gärna av med en tsk misopasta (ej nödvändigt men lyfter smaken)

4. Stek löken mjuk och glansig i smör. Lägg upp på ett stort ovalt serveringsfat. Potatisen på ena halvan, svampen på den andra och löken som en smal rand i mitten. Servera med äggulor, färsk timjan och pepparrotscrème.

Dela det här receptet med dina vänner!