Venetiansk risotto med radicchio och lardo

Tillagningstid:

Venetiansk risotto med radicchio och lardo.

Publicerat:

Tillagningstid:

Beska salladssorter som radicchio, endive och hjärtsallad är, förutom att de är goda i en sallad, också fantastiska att tillaga. Steka, woka eller grilla. Här är ett klassiskt recept från Venedig på en risotto som får smak av den röda, beska radicchion. Lardo är lagrat, italienskt grisfett.

Ingredienser

4 portioner

  • 4 dl
    arborioris
  • ca 1 liter
    grönsaksbuljong, gärna hemgjord
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 msk
    smör
  • 1
    schalottenlök
  • 2 dl
    vitt vin, torrt
  • 2 huvuden
    radicchiosallad
  • 50 g
    lardo
  • 1 dl
    valnötter, rostade
  • 1
    citron, skal och saft
  • ca 2 dl
    parmesan, riven

Så lagar du