Vetetortillas med fullkorn

Vetetortillas med fullkorn

Publicerat:

Ingredienser

6portioner

  • 6dl
    kärnvetemjöl med fullkorn
  • 1tsk
    bakpulver
  • 3/4tsk
    salt
  • 2dl
    kallt vatten
  • 2msk
    olja

Så lagar du

1. Blanda alla torra ingredienserna i matberedare. Tillsätt vatten och olja och kör ihop till en deg. Du kan också arbeta ihop degen för hand.

2. Dela degen i 12 bitar och forma dem till bullar. Hetta upp en pannkakslagg eller stekpanna i gjutjärn på medelstark värme. Kavla ut tunna runda kakor, ca 18 cm i diameter.

3. Grädda dem i den torra pannan utan fett ca 1/2 min per sida. Grädda dem inte för länge eftersom de då kan bli hårda. Lägg bröden under en lätt fuktad handduk.

Dela det här receptet med dina vänner!