Vietnamesisk nudelsallad med kyckling

Tillagningstid:

Vietnamesisk nudelsallad med kyckling.

Publicerat:

Tillagningstid:

En ljummen sallad med nudlar, friterad kyckling och nouk cham-sås som verkligen får mig att smakmässigt resa till en exotisk plats. Alltid lika uppskattad hemma hos mig. För ett vegetariskt alternativ, byt ut kycklingen mot fast tofu. I övrigt följ receptet.

Ingredienser

4 portioner

Friterad kyckling

  • 2
    kycklingbröst utan skinn, eller 1 paket (500 g) fast tofu
  • 2
    klyftor vitlök
  • ½
    röd chili
  • 2 msk
    sesamolja
  • ca 2 dl
    tempuramjöl
  • 1 liter
    matolja till fritering

Nouk cham-sås

  • 1 dl
    fisksås (vietnamesisk)
  • 1 dl
    vatten
  • 2 msk
    palmsocker eller strösocker
  • 2 msk
    risvinäger
  • 3
    lime, saften
  • 2 msk
    färsk ingefära, fint hackad
  • 1 msk
    vitlök, fint hackad
  • 2 msk
    citrongräs (bara den ljusa delen), mycket fint strimlat
  • 2
    röda chili med kärnor, finhackade

Nudelsallad

  • 1 paket
    algnudlar eller ca 1 liter kokta kalla risnudlar
  • 4
    salladslökar
  • 2
    stora morötter
  • ca 7 dl
    groddar (böngroddar, eller groddade kikärtor, mungbönor, linser)
  • 2
    babygem salat
  • 3 msk
    solrosolja
  • den friterade kycklingen (se ovan)
  • ca 1 dl
    nouk cham-sås (se ovan)
  • 1 dl
    jordnötter (kan uteslutas)
  • 1 dl
    hackad koriander

Så lagar du