Vietnamesisk nudelsoppa

Vietnamesisk nudelsoppa

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    ingefära
  • 4st
    vitlöksstänger
  • efter smak
    chilifrukt
  • 1st
    citrongräs
  • 300g
    fläskfilé
  • 6st
    kafirlimeblad
  • 2st
    grönsaksbuljongtärningar
  • 1msk
    fisksås
  • 1st
    limefrukt
  • 1paket
    risnudlar
  • 1ask(ar)
    böngroddar
  • basilika
  • mynta
  • koriander
  • 2tsk
    sambal oelek

Så lagar du

Koka upp 8 dl vatten i en kastrull. Tärna ingefära och hacka chilifrukt.

Skiva vitlöksstängerna (vitlöksstänger ser ut som en blandning mellan salladslök och gräslök och är vanliga i det asiatiska köket. Det går dock även bra att använda 2 vitlöksklyftor till det här receptet).

Dela citrongräset på mitten och använd sedan baksidan av kniven för banka lite lätt på citrongräset. Då frigörs smaken bättre. Strimla fläskfilén.

Häll ner ingefära, chili, citrongräs, kafirlimeblad, kött och buljongtärningar i det kokande vattnet. Låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt därefter fisksås och limejuice.

Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet. Tillsätt nudlarna i soppan precis innan servering.

Toppa med mynta, basilika, koriander, böngroddar och en klick sambal oelek.

Dela det här receptet med dina vänner!