Vietnamesiska vårrullar med räkor

Vietnamesiska vårrullar med räkor

Ingredienser

8portioner

  • 4hg
    räkor
  • 1dl
    cashewnötter
  • 1dl
    thaibasilika
  • 1st
    morot
  • 1st
    rättika
  • 5st
    salladslökar
  • 1ask(ar)
    risblad

Sås att doppa i

  • 1msk
    fisksås
  • 2msk
    soja
  • 1st
    lime
  • 1tsk
    honung
  • 1tsk
    chili
  • 1klyfta(or)
    vitlök

Så lagar du

1. Skala moroten och rättikan och skär i fina strimlor. Hacka thaibasilikan och strimla salladslöken.

2. Skala räkorna och hacka dem grovt.

3. Rosta cashewnötterna i het, torr stekpanna tills de får färg och hacka dem sedan grovt.

4. Doppa risbladen i kokande vatten i 3 sekunder så att de mjuknar. Blanda alla ingredienser och lägg cirka 2 matsked fyllning i nederkant på varje risblad. Vik in "botten" (närmast dig) och sedan sidorna. Rulla ihop och se till att pappret fäster i änden. Fortsätt likadant med resten.

5. Ställ i kylen och dela risrullarna på mitten med en vass kniv alldeles innan du serverar dem.

6. Blanda ingredienserna till såsen i en skål och häll i små äggkoppar som var och en får med sig till bordet att doppa sina vårrullar i.

Dela det här receptet med dina vänner!