Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar.

Publicerat:

Tillagningstid:

En fräscht krispig och hälsosam rätt med smak av passionsfrukt och anka som passar till alla tillfällen! Samla gärna familj och vänner så alla kan göra varsin vårulle. Rätten går att gör vegansk och nötfri beroende på vad man väljer att fylla sina vårrullar med.

Ingredienser

4portioner

  • 20
    rispapper
  • 1paket
    glasnudlar
  • ¼
    rödkål
  • 2
    morötter
  • ½
    gurka
  • 2
    ankbröst
  • cayennepeppar
  • 1kruk(or)
    thaibasilika
  • 1kruk(or)
    mynta
  • 1
    huvud gemsallad

Dippsås

  • ½tsk
    soja
  • 1dl
    passionsfruktspuré
  • ½tsk
    mirin
  • 1tsk
    sesamolja
  • ½dl
    färsk koriander, fint strimlad
  • ½dl
    hasselnötter (kan uteslutas vid nötfri)
  • 2tsk
    honung
  • ½
    chilifrukt

Så lagar du

1. Grovhacka hasselnötterna.

2. Skär tunna ringar av chilifrukten.

3. Blanda passionsfruktspuré, honung, soja, sesamolja och mirin i en kastrull och låt det koka upp.

4. Ta av kastrullen från spisen och tillsätt de hackade hasselnötterna, koriandern och chilin. Häll upp i en skål.

Rulla rispapper

1. Ta fram en djup skål med varmt vatten och en ren kökshandduk.

2. Doppa rispappret tills det börjar mjukna . Ta upp det och torka bort överflödigt vatten från rispappret liggande mot en ren yta.

3. Börja lägg mynta och thaibasilka eller gemsallad i botten och sedan finstrimlade grönsaker och rotsaker. Lägg därefter på glasnudlar och anka, tänk på att inte fylla för mycket, eftersom rullarna är små.

4. Rulla in hårt och sen tar du in sidorna och fortsätter rulla till slutet.

5. Servera på ett fint fat med dippskålen. Njut!

Tips

Du kan använda andra grönsaker och rotfrukter än de som uppges i ingredienslistan. Ta något du gillar! Välj själv hur starkt du vill äta genom att använda mer eller mindre chili och cayennepeppar.

Dela det här receptet med dina vänner!