Vild dukkah

Tillagningstid:

Vild dukkah.

Publicerat:

Tillagningstid:

En härligt mustig kryddblandning med rötter i Nordafrika, signerad Lisen Sundgren. Det finns många variationer på receptet och jag har tillåtit mig att göra en dukkha med smak av svensk sommar och den passar till råa eller tillagade grönsaker, fisk, bönrätter, ris, färsk getost och - ja faktiskt - till jordgubbar och persikor.

Ingredienser

10 portioner

  • 2 dl
    hasselnötter, rostade
  • 1 dl
    solrosfrön, rostade
  • 1 dl
    sesamfrön, rostade
  • 2 msk
    spiskummin
  • 3 msk
    korianderfrön, hela
  • 1 msk
    blåbär, torkade
  • 2 msk
    torkad rölleka eller kvannefrö
  • 1 msk
    lingonpulver
  • 1 dl
    blandade frön, från t ex pilört, nässla och groblad
  • 1 tsk
    salt

Så lagar du