Vild försommarsallad

Vild försommarsallad med getost och valnötter.

Publicerat:

Tillagningstid:

Blanda späda, vilda blad till en god sallad, servera gärna med getost och valnötter. Receptet är skapat av Lisen Sundgren som är expert på vilda, ätbara växter.

Ingredienser

  • maskrosblad
  • röllikablad
  • våtarv
  • spansk körvelblad
  • häckvickerblommor
  • färsk getost
  • valnötter, rostade
  • oliv- eller rapsolja
  • flingsalt

Så lagar du

1. Plocka de spädaste bladen.

2. Skölj dem och lägg på en handduk så att de får rinna av.

3. Blanda bladen i en skål, toppa med en krämig getost och rostade valnötter.

4. Strö häckvickerblommor över och servera. Det är gott att ringla på en god oliv- eller rapsolja och en nypa flingsalt.

Dela det här receptet med dina vänner!