Vild Rydberg

Vild Rydberg.

Publicerat:

Tillagningstid:

Biff Rydberg är en klassisk rätt som jag älskar. Den serveras både med senap men också med pepparrotscrème. Vilket som är originalet tvistar de lärde om. Här är min variant på den fast så klart på grillen. Jag har använt mig av älgfilén men det funkar självklart med oxe eller så testar du med tonfisk.

Ingredienser

4portioner

  • 10-12
    delikatesspotatisar, gärna lila
  • 500g
    älgfilé, men oxfilé eller ryggbiff eller något annat mört kött funkar också
  • 2
    lökar, gula
  • 2cm
    pepparrot, rivren
  • ½dl
    skirat smör
  • salt och vitpeppar
  • 1tsk
    honung
  • 2dl
    crème fraiche
  • 4
    äggulor

Så lagar du

1. Placera lökarna hela i kolen på kanten.

2. Lägg potatisarna i ett halster placera detta sedan direkt på kolet. Vänd lite då och då.

3. Skira smöret och håll det varmt i en kastrull på sidan av glöden, pensla potatisarna lite då du vänder dem.

4. Rör ihop hälften av pepparroten, honungen och crème fraichen.

5. Skär filen i bitar och salta och peppra. Lägg dessa nu på halstret och grilla dem medium rare eller efter tycke och smak. Det gör ingenting om det droppar ner köttsaft på potatisarna. Salta och peppra igen och servera direkt.

6. Potatisarna och löken kommer att se ut som kolbullar med det gör ingeting, dela dessa och plocka ut innehållet.

7. Strö över resterande delen av pepparroten och servera med rå äggula.

Dela det här receptet med dina vänner!