Vildsvin med toskansk jägarsås

Tillagningstid:

vildsvin med toskansk jägarsås

Publicerat:

Tillagningstid:

Att steka i en mourikkapanna är ett fantastiskt sätt att laga mat utomhus över öppen eld och såklart är det, det allra bästa sättet att äta viltkött; Ute i det ”vilda”. Men det här receptet kan naturligtvis göras i vanlig stekpanna och även på annat kött än vilt. Rätten kommer från Toscana där man älskar vildssvin, eller cingiale som det heter på italienska.

Ingredienser

4 portioner

  • 300 g
    vildsvinsfilé
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 2 msk
    kapris, helst saltinlagd
  • 4-5 st
    salviablad
  • 1 kvist(ar)
    rosmarin
  • 2 dl
    rödvin
  • 2 st
    sardellfileér
  • salt och peppar
  • olivolja
  • 4 skiva(or)
    gott vitt bröd
  • ev. potatis

Så lagar du