Vildsvinsragu med pappardelle

Tillagningstid:

Vildsvinsragu med pappardelle.

Publicerat:

Tillagningstid:

Låt dig inte avskräckas av den långa koktiden. Grytan sköter sig själv i ugnen, du behöver bara röra om några gånger. Du kan självklart byta ut vildsvinsfärsen mot annan färs t ex från älg, hjort, rådjur eller nöt.

Ingredienser

6 portioner

  • 500 g
    vildsvinsfärs
  • ¾ dl
    olivolja
  • tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar, nymald
  • 1
    gul lök, stor
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • 2 st
    selleristjälkar
  • 2 st
    morötter
  • 1
    peperoncino, torkad och smulad eller 1 krm chiliflakes
  • 1 st
    lagerblad
  • 3 kvist(ar)
    salvia
  • 2 kvist(ar)
    rosmarin
  • 4 st
    enbär
  • 2 dl
    rött vin
  • 1 burk(ar)
    tomater, finkrossade, 400 g
  • 500 g
    pappardelle
  • 100 g
    parmesanost, finriven

Så lagar du