Vilt fröknäcke

Vilt fröknäcke.

Publicerat:

Tillagningstid:

Fröknäcke är busenkelt att göra och håller länge. Ät dem som kex eller smula dem över yoghurt, färsk frukt, sallader eller som topping i soppor. Recept av Lisen Sundgren. Blötläggningstid ingår inte i beräknad tidsåtgång.

Ingredienser

4portioner

  • 1dl
    chiafrö
  • 1dl
    linfrö
  • ½dl
    pumpafrö
  • 1dl
    blandade vilda frön, t ex från nässla, groblad, kvanne eller pilört
  • ½dl
    blåbär eller lingon, torkade
  • 2dl
    kvarg
  • 1tsk
    salt
  • 2dl
    vatten
  • 1msk
    torkad rölleka

Så lagar du

1. Lägg alla frön och kryddor i en skål och rör ned kvargen. Tillsätt vatten lite i taget så det täcker. Ställ in skålen i kylen och låt stå över natten. Degen ska vara lös så den går lätt att sprida ut på en plåt.

2. Sätt på ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt och häll ut degen på plåten. Bred ut den med en sked så den blir tunn och jämn.

3. Grädda i ugnen i 60 minuter. När den är klar, lyft av knäcken från plåten och låt torka på galler. Bryt i bitar, servera och njut.

Dela det här receptet med dina vänner!